Latjo Drom - Romanifolkets/taternes kultur og historie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


I det siste

Julekonsert med romanifolket/
taterne på Glomdalsmuseet


Elias og Veronica Akselsen
Elias og Veronica Akselsen med musikere.
Foto: Burny Iversen


For tredje år på rad inviterte Glomdalsmuseet, Taternes Landsforening (TL) og Landsorganisasjonen for romanifolket (LOR) til julekonsert på Glomdalsmuseet. Arrangementet har, etter ønske fra arbeidsgruppa, utviklet seg fra å være en konsert for og av romanifolket/taterne selv til å bli en konsert der alle er velkomne - og der de kan få muligheten til å bli bedre kjent med romanifolkets/taternes musikktradisjoner.


Fullt hus. Fullt hus.
Foto: Mari Østhaug Møystad
For første gang var arrangementet nevnt i annonse i lokalpressen i Elverum og et bredt publikum ble på denne måten invitert til konserten. Responsen fra publikum var overveldende og flere hundre tok veien til Glomdalsmuseet denne førjulskvelden.


Blant artistene var Elias og Veronica Akselsen. Elias Akselsen er en jordnær og kjær representant for folket sitt. Veronica er til tross for sin unge alder en dreven artist. Hun opptrer ofte sammen med faren, men har også en selvstendig artistkarriere. Elias fikk i oktober 2009 overrakt statsstipend Oppvisning i mavedans. Lisbeth Fredriksen holder oppvisning i mavedans.
Foto: Burny Iversen
av daværende kulturminister Trond Giske og dette har nok gjort at enda flere har fått øynene opp for at dette er en artist som det er verdt å lytte til.


Det ble en flott konsert med Elias og Veronicas vemodige og vakre tolkninger av både julesanger og tradisjonelle taterviser. Konserten hadde også noen overraskelser. Mange sperret øynene opp da veldreide Lisbeth Fredriksen holdt en profesjonell oppvisning i mavedans med dertil passende antrekk.
Stolte foreldre Stolte foreldre. Per og Bjørg Fredriksen.
Foto: Mari Østhaug Møystad


Arbeidsgruppa takker for en flott kveld og er glad for at både romanifolket/ taterne selv og ”bygdefolket” stiller opp på våre arrangementer.Desember 2009, Mari Østhaug Møystad