Latjo Drom - Romanifolkets/taternes kultur og historie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


I det siste

Glomdalsmuseet og Latjo drom på mart'n 2012

Tradisjonen tro var museet og taterne godt representert under Grundsetmart'n 8.-10. mars. Nytt av året var museets plassering foran Elverum rådhus.

God stemning ved varmen
God stemning ved varmen.
Foto: Caroline Serck-Hanssen


Her på «Gammelmart'n» tok man sikte på å gjenskape den gode, gamle markedsstemningen med tradisjonelle salgs- og håndverksboder rundt en trivelig bålplass.

Knivhandel
Knivhandel. Til venstre Aksel Gustavsen.
Foto: Caroline Serck-Hanssen


Blikkenslager Demonstrasjon av tradisjonelt blikkenslagerarbeid.
Foto: Caroline Serck-Hanssen
Det var gratis aktiviteter for barna, som lykkehjul og ballkast på blikkbokser, men også demonstrasjon av neverfletting og taternes tråd- og blikkenslagerarbeid.

Vandreutstillingen Latjo drom ble vist i et stort telt, der Taternes landsforening hadde infostand og sto for vaffelsalg. Vilhelm Johansen og Elias Akselsen bidro med stemningsfulle musikalske innslag, både fra scenen og ved varmen utenfor teltet.

Men den største applausen gikk trolig til de fire barnehagene som fremførte den tradisjonelle tatervisa Romano rakklo (tatergutt) under veiledning fra museets prosjektmedarbeider Mariann Grønnerud. Ungene var særs godt forberedt takket være et formidlingsprosjekt om taterkulturen i barnehagene.

Caroline Serck-Hanssen, 2012.