Årsprogram
Kino

Kino - program 2011

Den 25. januar 2009 var det markering av åpningen på Glomdals-museets kinoprogram. Den digitale kinoen har påkostet utstyr og plass til 150 personer i moderne lokaler, og vi ønsker nå å gjøre denne tilgjengelig for publikum.

Det blir mulighet til å få gjensyn med filmer fra egen barndom, se klassikere og nyere norsk og utenlandsk film innen ulike sjangere, og å se dokumentar- og spillefilmer som gjenspeiler museets arbeidsområder.

Januar

30.01.

The Wall

Regi: Alan Parker (1982).
En klassiker av en musikkfilm, basert på Pink Floyd-musikeren Roger Waters´ selvbiografi og det opprinnelige musikkalbumet The Wall av Pink Floyd. Historien skildrer rockemusikeren Pinks liv fra oppvekst via suksessen med bandet og nedturen som følge av dop, hardt turneliv og nervesammenbrudd. Bob Geldof har hovedrollen i denne severdige filmen.
Anbefalt alder: 15 år.

Februar

06.02.

Vindenes Hus

Film i forbindelse med samisk nasjonaldag.
Regi: Magnar Mikkelsen (2009).

I denne poetiske dokumentarfilmen forteller finnmarkingen Magnar Mikkelsen på 70 år, om sin sjøsamiske bygd til barnebarnet som er oppvokst i Oslo, Tora på 15 år. Vi tar del i overleveringen av liv og visdom fra et eldre til et ungt menneske.
Anbefalt alder: For alle.

21.-26.02.

Vinterferie

Barnefilm

Mandag 21:
Norske barnestreker, del 1; Norsk animasjonsfilm. Små, morsomme kortfilmer rettet mot barn. Alder: 5 år.

Onsdag 23/2:
Verdenshistorien; Animert versjon av verdenshistorien, Alder:10 år.

Fredag 25/2:
Norske barnestreker, del 2; Animasjonsfilm. Små, morsomme kortfilmer rettet mot barn. Alder:5 år.

Lørdag 26/2:
Eventyrskatten; Filmatiserte eventyr fra hele verden. Alder: for alle.

27.02.

Filmsøndag

Operasjon Froskeegg

Regi: Simone van Dusseldorp (2009).
Nederlandsk film om Max som er 6 år og besøker bestemor på landet mens storebror skal operere mandlene. Til Max sier broren på spøk at hvis han ikke får spise froskeegg rett etter operasjonen så kan han aldri mer snakke. Max legger i vei for sammen med vennen Jesse på en spennende reise for å finne froskeegg til sin bror.
Anbefalt alder: for alle.

Mars

27.03.

Filmsøndag:

Mongol- den ukjente historien om Djengis Khan

Regi: Sergei Bodrov (2007).
Kasakhstansk prisbelønt film om mongolenes legendariske hærfører Djengis Khan. Filmen følger den kommende lederen i hans tidlige år og ser på noe av det som kan ha vært årsaken til at Djengis Khan i senere år ble en fryktløs leder.
Anbefalt alder:15 år.

April

09.04.

9. April: Filmspesial:

Viljens Triumf

Regi: Leni Riefenstahl (1936).
Spesialvisning av det som er betegnet som den mest kontroversielle filmen som noensinne er skapt. Denne tyske nazistiske propagandafilmen ble bestilt av Hitler selv fra den 32 år gamle regissøren Leni Riefenstahl. Filmen dreier seg om det tyske nazi-partiets stormønstring i Nürnberg i 1934 og er en hyllest til enkeltmenneskets underkastelse. I ettertiden er den blitt beundret for sine filmatiske grep og forhatt for sin propaganda.
Anbefalt alder: 15 år.

17.04-20.04

Påskeferie:

Barnefilm i auditoriet:

17.04.

Offside

Iransk barnefilm om kreative fotballjenter i Iran. 1t, 31 min, tillatt for alle.

18.04.

Eventyrskatten

Seks flotte animerte eventyr fra hele verden, 1t 18 min, tillatt for alle.

19.04.

Syv norske og finske animerte kortfilmer

For barn, 1t, fra 5 år.

20.04.

Jeg har to land

Norsk/tyrkisk dokumentarfilm for barn, 1t, 7 min, tillatt for alle.

September

25.09.

Filmsøndag:

Husmorfilm: Kjære husmor

Regi: Düring og Winger (1972).
Nostalgisk husmorfilm med en anelse produktreklame. Denne gangen er temaet kvinner og arbeidsliv. Rolv Wesenlund har en sentral rolle i denne filmen som hjemmeværende departementsråd fordi kona vil ut i jobb. Anbefalt alder: For alle

Oktober

22.-23.10

Flerkulturell Filmhelg 22. -23.oktober:

Lørdag 22:

Kl.11.00: Brent av solen

Russisk drama fra 1994 av Nikita Mikhalkov. Revolusjonshelten oberst Kotov tilbringer sommeren på landstedet sammen med sin kone og lille datter. Idyllen blir brutt da hans slektning Dimitri dukker opp etter ti år. Filmen fikk Oscar for beste utenlandske film i 1995.

Anbefalt aldersgrense: 15 ÅR.

Kl. 13.30: House of Sand and Fog

Regi: Vadim Perelman.
Amerikansk prisbelønt drama fra 2003 om en amerikansk drøm på avveie. Dette er historien om to menneskers kamp om eierskapet i et hus. Vi møter en kvinne som sloss for å beholde huset fordi det er hennes faste holdepunkt i en framtid på gyngende grunn. Samtidig møter vi en iransk innflytter til USA som har investert sine siste sparepenger i samme hus for å gi familien en stabil framtid i det nye landet.
Anbefalt alder: 15 år

Søndag 23:

Kl. 11.30: Los Bastardos

Regi: Amat og Martin Escalante.
Prisbelønt mexicansk drama om illegale immigranter i USA. Filmen følger to løsarbeidere og viser hvordan de to utnyttes, spottes og brukes som rettighetsløse i det amerikanske samfunnet. Det er en grense for hvor mye et menneske tåler før det tar til motmæle. Da kan motreaksjonen bli overdrevet og feiladressert. Anbefalt alder: 15 år.
Kl. 13.30: Waltz with Bashir
Regi: Ari Folman.

Prisbelønt israelsk selvbiografisk krigsanimasjonsfilm fra 2008 om en soldats fortrengte krigstraumer etter Sabra og Shatila- massakren som fant sted i 1982. Filmens handling følger eks-soldatens vei tilbake i sine egne og kompisenes minner for å forstå hva som skjedde.
Anbefalt alder: 18 år.

Kl. 13.30: Waltz with Bashir

Regi: Ari Folman.
Prisbelønt israelsk selvbiografisk krigsanimasjonsfilm fra 2008 om en soldats fortrengte krigstraumer etter Sabra og Shatila- massakren som fant sted i 1982. Filmens handling følger eks-soldatens vei tilbake i sine egne og kompisenes minner for å forstå hva som skjedde.
Anbefalt alder: 18 år.

29.10

Slektsforskerdagen: Filmspesial:

Gangs of New York

Regi: Martin Scorsese.
Drama fra 2002 om New Yorks kriminelle underverden i 1860. Mens nasjonen sliter med borgerkrig blir en stor og farlig underverden født i New Yorks gater; gjengene. Deres bråk, smugling, svindel og gambling blir legendarisk. Midt i det hele står en ung mann, klar til å hevne sin far som ble drept av en av disse gjenglederne. Dette er historisk action på høyt nivå!
Anbefalt alder: 18 år.

30.10. Filmsøndag: Skrekkfilm på Halloween

Kl. 19.00: Nosferatu

Regi: F.W Murnau.
Velkommen til visning av den første - og etter manges mening beste, filmatiseringen av Bram Stokers historie om Dracula. Denne visningen av den tyske skrekkfilmen fra 1922 bør du ikke gå glipp av! La Nosferatus stumme og truende skikkelse underholde deg på Halloween!
Anbefalt alder: 15 år.

November

17.-20.11

Krigsfilmfestival 17.-20 november:

Glomdalsmuseet samarbeider med krigsfilmfestivalen. Se festivalens eget program for info.

Desember

18.12.

Filmsøndag:

”Reisen til julestjernen”

Regi:Ola Solum.
Glomdalsmuseets årlige førjulsvisning av den klassiske barnefilmen fra 1976. Lille prinsesse Gulltopp forsvinner fra slottet i Eventyrland på selveste julaften. Prinsesse Gulltopp har gått ut for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Men det hun ikke vet er at greven, som er hennes onkel, prøver å lure henne.
Anbefalt alder: For alle.

27. - 30.12.

Romjulsfilm for barna.

tirsd-onsd-torsd- fred.

Filmene begynner kl. 13, der ikke annet er oppgitt.
Filmprogrammet er satt med forbehold om endringer.
Har du spørsmål om programmet, kan du kontakte oss på mail@glomdal.museum.no eller tlf. 62 41 91 00.

 

www.glomdal.museum.no © Glomdalsmuseet


Kart og veibeskrivelse. Design: Spindelvev web-design