Om senteret
Våre tilbud
Referater
Kontakt
Linker
Arkiv

Mangfoldsåret
2008

 

Vietmark

16. februar 2011 gikk startskuddet for Viêtmark på Glomdalsmuseet med demonstrasjon av vietnamesisk dragedans, visning av folkedrakter og servering av vietnamesisk mat. Arrangementet ble åpnet av fylkesråd Christian Haugen og hedersgjesten ved prosjektåpningen var den vietnamesiske ambassadøren til Norge, Ta Van Thong. Tilstede var også Vietnamesisk forening i Hedmark, representanter for det flerkulturelle arbeidet i Hedmark, fylkesmannen, og elever og lærere fra Frydenlund og Vestad skole.

Arrangementet ble åpnet av fylkesråd Christian Haugen og hedersgjesten ved prosjektåpningen var den vietnamesiske ambassadøren til Norge, Ta Van Thong med frue.


Prosjektleder Mostafa Pourbayat, ambassadør Ta Van Thong, hans kone og fylkesråd Christian Haugen


Fylkesråd Christian Haugen, vietnamesiske ambassadøren og direktør ved Hedmark fylkesmuseum holdt taler under en høytidlig lunsj på Petershagan, et av Glomdalsmuseets antikvariske bygninger. 

Dragedansen var et fargerikt og spektakulært innslag i programmet. Ivrige og engasjerte elever fikk testet sin kunnskap om Vietnam der riktige svar ble premiert med lykkepenger etter vietnamesisk tradisjon. Den røde dragen var mer voldsom enn den gule, kommenterte en av elevene. Dragen har en viktig rolle i vitenamesisk kultur som beskytter land og folk, men er samtidig sterk og vill og må temmes. Den røde dragen representerer en maskulin farge og er derfor mer utagerende enn den gule som representerer den feminine dragen.

Les mer om prosjektet her.


www.glomdal.museum.no © Glomdalsmuseet


Kart og veibeskrivelse. Design: Spindelvev web-design